Przystawki

Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem


Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem to ciekawa alternatywa dla nadziewanych jajek. Przepis ten jest moją propozycją nietypowej przystawki na świąteczny stół. Jestem pewna, że na gościach zrobi duże wrażenie. Koreczki z jajeczek możecie zrobić w różnych wersjach smakowych, np. zamiast łososia można dodać szynkę, lub ogórka, a zamiast kiełków – rzeżuchę. Co kto lubi 🙂


Do wszelkich nadziewanych jajek, past jajecznych czy kanapek polecam szczególnie majonezy trochę pikantniejsze, jak np. Majonez Kętrzyński Stołowy – dzięki temu potrawy nabierają wyjątkowego smaku.


Przepis na jajeczka przepiórcze z łososiem

Drukuj przepis
Porcji: 6 Czas gotowania: 20 minut

Składniki

  • 6 jajeczek przepiórczych
  • 6 malutkich kawałków łososia wędzonego na zimno
  • garść kiełków
  • 6 małych łyżeczek Majonezu Kętrzyn Stołowego
  • 6 wykałaczek

Przepis

1

Jajeczka przepiórcze gotujemy na twardo i obieramy. Kroimy na pół - aby powstała podstawa oraz kapelusik.

2

Na podstawę jajeczka nakładamy łososia, smarujemy go majonezem, kładziemy kiełki i zamykamy jajeczko. Nadziewamy na wykałaczkę. Tak postępujemy z każdym jajeczkiem.

3

Podajemy położone na kiełkach.




Może ci się spodobać

0 komentarzy

Leave a Reply

Close