Makarony/ Obiady

Kurki w sosie śmietanowym

5/5 - (2 )
Tym razem makaron z kurkami w śmietanowym sosie. Pyszne. Idealne dla wielbicieli grzybów.
Składniki (2 osoby):
– 500g kurek
– 300 ml śmietanki 30%
– mała cebulka
– 3 łyżki oliwy truflowej
– 2 żółtka
– 2 łyżki twardego sera
– sól i pieprz
– makaron
Kurki oczyszczamy, po czym te większe kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni, na oliwie truflowej podsmażamy posiekaną cebulę i gdy się zeszkli, dodajemy grzyby. Smażymy na dużym ogniu i czekamy, aż odparuje woda. Kiedy patelnia będzie już „sucha”, zmniejszamy ogień i dodajemy śmietankę. Trzymamy na ogniu do zagotowania, zdejmujemy patelni i na samym końcu dodajemy żółtka, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem i nakładamy na talerze. Można posypać serem 😉
Smacznego!

 

  
    

Może ci się spodobać

3 komentarze

  • Reply
    Dominika K
    12/05/2014 at 17:46

    smakowicie wygląda!!!;)

  • Reply
    Ola
    05/10/2013 at 07:08

    tak lubię:)

  • Reply
    Kamciss
    04/10/2013 at 20:57

    Makaron + grzyby, czyli danie dla mnie 😀

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top