Obiady/ Tarty/ Wypieki

Tarta z camembertem, serkiem topionym i pomidorami

(ten przepis nie został jeszcze oceniony)
Tarty to moja miłość. Na śniadanie, obiad, kolację czy też do pracy. Uwielbiam – na zimno!
Składniki:
– 1 – 1,5 szklanki mąki
– jajko
– 1/3 kostki masła
– szczypta soli
– ser camembert
– 2 małe serki topione śmietankowe
– mały pojemniczek śmietany
– 2 jajka
– pomidor
– sól i pieprz
Ciasto zagniatamy i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie, wykładamy nim formę do tarty i robimy w niej dziurki widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego kolo 180/200 stopni i czekamy, aż się zrumieni. Po podpieczeniu ciasta, kładziemy na nie serki pokrojone w plasterki, zalewamy jajkiem rozbełtanym ze śmietaną i kładziemy plastry pomidora. Doprawiamy solą i pieprzem i wkładamy do piekarnika, na taką samą temperaturę co wcześniej i czekamy, aż tarta się ładnie zrumieni i zetnie.
Smacznego! 🙂
  
    

Może ci się spodobać

1 komentarz

  • Reply
    Ola
    10/08/2013 at 17:33

    ładnie sie prezentuje z pomidorami:)

  • Leave a Reply

    Optionally add an image (JPEG only)

    Top