09/11/2011

Sałatka z brokułami i serem feta. Palce lizać!

Dziś zielona kolacja. Pod kolor bazylii i Listonica, który codziennie pomaga nam w zakupach :) Po tak zdrowym posiłku, tak samo zdrowa zielona herbata, która reguluje procesy trawienia i uspokaja. Prosto i smacznie!
Składniki:
– brokuł
– pół kartonika fety
– pół puszki kukurydzy
– 3 łyżki słonecznika
– sos czosnkowy – mój przepis
Brokuł dzielimy w różyczki i gotujemy do momentu, aż będzie miękki. W tym samym czasie na suchej patelni podsmażamy słonecznik. Kiedy brokuł się ugotuje, odcedzamy go i czekamy, aż wystygnie. Następnie układamy go w naczyniu, posypujemy kukurydzą, dodajemy fetę i słonecznik. Na samym końcu polewamy sosem czosnkowym.
Sałatkę jemy z chlebkiem lub grzankami. Prawda, że proste?
Palce lizać!